Komisija za popularizacijo fizike v srednji šoli

Jurij Bajc

Tajnik Komisije:

Jurij Bajc

E-pošta: fiss@dmfa.si

Prosimo Vas, da za vsa vprašanja v zvezi s tekmovanji uporabljate le elektronsko pošto, še prej pa preverite, ali ni morda odgovor na Vaše vprašanje že objavljen na naših spletnih straneh. Prosimo Vas tudi, da po elektronski pošti ne sprašujete o dosežkih na tekmovanjih, saj vam na ta način informacije ne bomo posredovali. Če ste geslo izgubili, se obrnite na vašega učitelja pri ustreznem predmetu.
4. 5. 2021

Fizikalni pokal v organizaciji MIPT

Če dijakinjam in dijakom manjka izzivov, tule je povabilo za sodelovanje na LPR Cup physics olympiad for high school students held by MIPT. 

Prilagamo originalni zapis povabila, kot smo ga prejeli, v angleščini, ki je tudi jezik za komunikacijo na tem (sicer ruskem) fizikalnem pokalu. MIPT je svetovno znan Moskovski inštitut za fiziko in tehniko. Prijavi se lahko individualno vsaka posamezna dijakinja ali dijak, kot je zapisano spodaj.

Še prevod kategorij: 9th grade (10th grade in the 12-grade school system) pomeni 2. letnik srednje šole, in tako naprej.

We will be publishing one problem per week, and the solutions for them will be shown with a 7-days delay. Participants will be provided with 2 clues before the solution will be posted. At the end of each week solutions, useful materials, and actual rating of olympiad participants will be published. Examples of problems and olympiad rules can be found on the website (http://lpr-olimp.ru/rules and http://lpr-olimp.ru/problems2020). LPR Cup main organizers were jury members and some problems authors of IdPhO 2020.


In order to participate, students need to register in one of the google-classes:
9th grade (10th grade in the 12-grade school system)
https://classroom.google.com/c/MzI2OTk3OTk2MjYw?cjc=fdrtque
Course code fdrtque

10th grade (11th grade in the 12-grade school system)
https://classroom.google.com/c/MzI3MDE5NDc1MTk3?cjc=br3xizj
Course code br3xizj

11th grade (12th grade in the 12-grade school system)
https://classroom.google.com/c/MzI3MDE5NDc1NDMz?cjc=33grdwe
Course code 33grdwe

Also, you may find this telegram channel https://t.me/lprcup and a chat in telegram https://t.me/lprcup2020 helpful.
If there are any questions or registration problems, feel free to contact one of the LPR Cup organizers Leonid Koldunov by Telegram https://t.me/Koldunov_physics or e-mail lprcup@gmail.com.
The olympiad starts this Saturday, the 1st of May!

30. 1. 2021

Tekmovanji v znanju fizike bosta letos 2-stopenjski

Na poziv in prošnjo MIZŠ bosta letošnji tekmovanji osnovno- in srednješolcev v znanju fizke izjemoma 2-stopenjski.

Državno tekmovanje v znanju fizike za osnovnošolce bo potekalo na način, kot sicer potekajo regijska tekmovanja, s primerljivim številom udeležencev in izvedbo na več (regijskih) lokacijah ter dvostopenjskim ocenjevanjem. Prvo ocenjevanje bodo izvedle lokalne tekmovalne komisije, drugo pa državna tekmovalna komisija.

Tekmovanje srednješolcev v znanju fizike pa bo potekalo tako, kot je potekalo pred uvedbo šolskega tekmovanja, torej bo prva stopnja tekmovanja regijsko tekmovanje, ki mu bo sledilo državno tekmovanje.

21. 7. 2020

Uradna spletna stran Evropske fizikalne olimpijade

Pred kratkim se je pojavila posodobljena uradna stran Evropske fizikalne olimpijade. Spletna stran je lepa in pregledna; objavljene so novice, hrani pa tudi arhiv nalog s preteklih olimpijad.

     Deli